|
||
MHP'DE SKANDAL KARAR | ||
Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Disiplin Kurulu skandal bir karara imza atarak partiye 35 yıldır gönül vermiş, ülkü ocaklarından parti yönetimine kadar emek vermiş eski merkez ilçe başkanı Niyazi Kıransoy’u ihraç etti. | ||
SİYASET Haberi | ||
![]() |
||
Cuma günü toplanan MHP İl Disiplin Kurulu MHP Eski Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy ve eski ilçe başkan Yardımcısı Murat uslu hakkında kesin ihraç kararı verdi. MHP’de gerçekleştirilen il kongresi sonrasında başlayan gerginlik İl Başkanı Varol Demirköse’nin keyfi uygulamaalrı sonucunda partinin en büyük neferlerinden 35 yıldır ülkücü camiaya hizmet eden ve önceki dönemde ilçe başkanı olan Niyazi Kıransoy’un ihracı ile başka bir boyut aldı.
Niyazi Kıransoy ile birlikte Murat Uslu’da ihraç edildi.
12 kişinin displine sevk edildiği MHP’de Milliyetçi Hareket Partisi İl Disiplin Kurulu gerçekleştirdiği toplantıda 12 kişiden sadece Eski merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy ve Eski Merkez İlçe Başkan yardımcısı Murat Uslu’yu ihraç etti.
Yine Eski Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Haseki ise 6 ay uzaklaştırma cezası alırken, diğer 9 kişiye kınama cezası verildi.
Konuya ilişkin olarak bir değerlendirme yapan Niyazi Kıransoy “Bu karar benim için ve arkadaşlarım için süpriz değil. Bunların bu işlerin tek sebebi var. Oda Varol demirköse ve onun Erkan Haberal’a yaranma duygusu. Kendisinin baskısı ile displin kurulu bu kararı almıştır.
Hiç bir delil olmadan verildiğimiz disiplin süreci bu şekilde sonlandı. Bu karar aday olduğumuz için bize hesap sorma davranışıdır. Bu hareket birilerine yaranmak için yapıldı. Soyut bir şekilde savunmamız istendi. Bizde haklarımız yanmasın diye göstermelik bir savunma yaptık. Suçlamaları kabul etmedik.
Particilikle alakası olmayan, partide 6 aylık geçmişi olanlar bizi ihraç ettiler. Onların önüne koyuldu, onlar imzaladı. Tamamen dikta ile yapılmış bir olaydır.
Ortada bir belge delil yoktur. Bundan sonrası Genel Merkez Disiplin kuruludur.
Sonrası mahkemedir. Ben mahkemeye kalmadan bu işin genel merkez displin kurulundan döneceğini tahmin ediyorum. Haklarımızı sonuna kadar kullanacağız.
Bu işin arkasında Erkan Haberal var. Adres orası gösterilmiştir. Biz kendisine ne hakaret ettik nede başka bir şey. Soyut bir şekilde bizi ihraç ettiler. Hukuksuz ve kanunsuz bir karardır. Hiç bir hukuki dayanağı yoktur. Zaman tüm gerçekleri ortaya çıkaracaktır” dedi.
Haber: Yıldırım YILMAZ
|
||
|
||
Etiketler: MHP'DE, SKANDAL, KARAR, |
Bu modül kullanıcı tarafından yönetilir, ister kod girilir ister iframe ile içerik çekilir. Toplamda kullanıcı 5 modül ekleme hakkına sahiptir, bu modül dahil tüm sağdaki modüller manuel olarak sıralanabilir.